Oxiuri


General sau altele | - Altele | Oxiuri (Disease)


Descriere

Oxiurile sunt paraziti de lungimi discontinue care traiesc în rect.

Cel mai frecvent simptom de oxiuri este o mâncarime la zona rectala. Simptomele sunt mai rau pe timp de noapte, atunci când viermii de sex feminin sunt mai activi si se tarasc in afara anusului sa depuna ouale lor. Desi oxiuroza poate fi enervanta, acestea provoaca rareori probleme grave de sanatate si nu sunt, de obicei, periculoase.

Cauze si factori de risc

Oxiuriu ajunge în interiorul corpului atunci când înghiti ouale lor. In timp ce dormi, oxiurile de sex feminin paraseasc intestinele prin anus si depoziteaza oua pe pielea din apropiere. Acest lucru poate provoca mâncarime intensa anala.

Complicatiile sunt rare de la oxiuri. Oxiuriul este raspândit prin intermediul om-la-transmisie umane, prin ingerarea (adica la înghitire) oua de oxiuri infectioase si / sau prin inserarea anala. Ouale sunt rezistente si pot ramane viabile (de exemplu infectioase) într-un mediu umed timp de pâna la trei saptamâni. Ele nu tolereaza bine caldura, dar pot supravietui la temperaturi scazute: doua treimi din oua sunt înca viabile dupa 18 de ore la -8 grade Celsius.

Diagnostic si Tratament

Testarea este de asemenea disponibila pentru a cauta. La copiii cu varsta de peste doi ani, tratamentul include, de obicei, fie mebendazol sau Pin-X (pyrantel pamoat), un over-the-counter, care este disponibil ca un lichid.

Una dintre cheile de la tratament oxiuri este de a repeta doza la 2 saptamâni pentru a fi sigur ca ouale nu au eclozat. De asemenea, deoarece unii membri ai familiei pot avea o infestare oxiuri fara simptome, se recomanda ca, uneori, întreaga familie sa fie tratata, avand prudenta în tratarea copiilor sub varsta de 2 ani si femeile gravide.

...