Tumoră hipofizară


General sau altele | - Altele | Tumoră hipofizară (Disease)


Descriere

Tumorile hipofizare sunt tumori comune, precum si recunoasterea prezentei acestora este critica, deoarece un rezultat favorabil terapeutic depinde de identificarea timpurie a tumorilor. Tumorile hipofizare sunt excrescente anormale care se dezvolta în glanda pituitara.

Unele tumori hipofizare cauzeaza productia excesiva de hormoni care regleaza functiile importante ale corpului dumneavoastra. Tumorile hipofizare pot restrictiona alte functii normale ale glandei pituitara, facându-l sa produca niveluri mai mici de tumori hipofizare.

Ca rezultat, simptome de una sau mai multe dintre urmatoarele conditii pot aparea: hipertiroidism, sindrom Cushing, Gigantismul sau acromegal, Secretiile mamelonare. Simptomele cauzate de presiunea de la o tumoare pituitara mai mare pot include: Dureri de cap, letargie, drenaj nazal, greata si varsaturi, probleme cu simtul, modificari vizuale, vedere dubla, pleoapele cazute, pierderea câmpului vizual. Rareori, aceste simptome pot sa apara brusc si pot fi severe.

Cauze si factori de risc

Cauzele de tumori hipofizare sunt necunoscute. Cu toate acestea, unele sunt parte dintr-o afectiune ereditara numita neoplazie endocrina multipla I (MEN I).

Diagnostic si Tratament

Tratamentul pentru tumorile hipofizare implica diverse optiuni pentru a elimina fie tumora sau controla cresterea acestuia. Posibil sa aveti nevoie, de asemenea, de medicamente pentru a corecta producerea de hormoni, care este prea mare sau prea mica.

...