Pitiriazis (erupţie cutanată inflamatorie)


Piele | Dermatologie | Pitiriazis (erupţie cutanată inflamatorie) (Disease)


Descriere

Pitiriazisul rozat este o afectiune comuna, piele relativ de scurta durata prezinta o eruptie înfricosator de patch-uri simetrice roz. Medicii nu cred ca Pitiriazis rozat este contagioasa, dar cauza este necunoscuta. Unii experti banuiesc eruptii cutanate, care este cel mai frecvent în primavara si toamna, poate fi declansata de un virus, dar nu agentul infectios nu a mai fost gasit.

Acesta nu este cu transmitere sexuala, si nu pare a fi contagios de la o persoana la alta.

Uneori, înainte de simptomele apar, oamenii experimenta senzatii preliminare, inclusiv febra, stare generala de rau, durere în gât, dureri de cap sau. Simptomele incep cu un singur loc, rotund mare numit un patch vestitor pe corp, urmat de zile sau saptamâni mai târziu, cu putin ridicat, solzos-tivita rotunde sau ovale roz-cupru pete colorate pe brate si trunchi superioara. Spoturile, care au un centru încretita si o frontiera ascutit, uneori, seamana cu un brad de Craciun. Ele pot fi usoara pana la severa senzatia de mâncarime, si ei se pot raspândi în alte parti ale corpului.

Cauze si factori de risc

Cauza principala a Pitiriazis este necunoscut, dar un virus neidentificat este considerat a fi vinovat. Chiar si asa, ea nu este contagioasa. Pitiriazis apare, de obicei în timpul lunilor de primavara si toamna si afecteaza cea mai mare parte adolescenti sau adulti tineri. Acesta începe cu un loc roz mare, numit vestitor sau patch-uri pe mama, pe piept sau patch-uri back. This initiala este adesea confundat cu pecingine sau o muscatura de insecta. În termen de o saptamâna sau doua, alte locuri, mai mici roz apar pe trunchi, brate, picioare si.

Spoturile pot sa apara, de asemenea, pe gât, dar ele rar se raspandesc in fata. Eruptie pe trunchi, uneori, seamana cu un copac vesnic verde, cu ramuri cazute. La persoanele care au bronzat, eruptii cutanate pot fi limitate la zonele neexpuse ale corpului, cum ar fi sanii, axile, fese, si zona pubiana.

Diagnostic si Tratament

Un dermatolog, de obicei, se poate diagnostica starea de examinarea pielii pentru plasturele caracteristica Herald. Ea va verifica, de asemenea, aparitia de leziuni individuale (leziunile de pitiriazis rozat de obicei, s-au ridicat frontiere în cazul în care este cel mai proeminent de scalare) si examineze cu atentie distributia eruptii cutanate.

În cazul în care are un aspect neobisnuit, pilitura de piele pot fi trimise la un laborator pentru analize pentru a exclude o infectie fungica. Testele de sânge pot fi, de asemenea, eruptii cutanate, de obicei, ordered. The dispare de la sine, cu toate ca un medic ar trebui sa excluda alte conditii care pot provoca o eruptie similara (cum ar fi sifilis).

Tratamentul include medicamente interne si externe pentru senzatia de mâncarime si inflamatie. Inflamatie usoara si mâncarime pot fi ameliorate cu medicamente antihistaminice sau lotiunile calmante, ox...