Placenta previa (placenta acoperă colul uterin)


Abdomen | Obstetrică și Ginecologie | Placenta previa (placenta acoperă colul uterin) (Disease)


Descriere

Placenta praevia (placenta previa AE) este o complicatie obstetricala în care placenta se anexeaza la aproape peretele uterin sau acopera cervixul.

Ea poate aparea, uneori, în ultima parte a primului trimestru, dar, de obicei, în timpul. Al doilea sau al treilea Aceasta este o cauza principala a hemoragie antepartum (sângerari vaginale). Datorita potentialului morbiditate si mortalitate secundara la sângerare abundenta, imediat ginecologica consultare ar trebui sa fie obtinute.

Cauze si factori de risc

Exista diferite forme de placenta previa: placenta marginala (este alaturi de col uterin, dar nu acopera deschiderea); partiale (placenta acopera o parte din deschiderea cervicala); complete (placenta acopera toate deschidere de col uterin)

Placenta previa apare la 1 din 200 sarcini. Acesta este mai frecvent la femeile care au: uter anormal dezvoltat, placenta mare sau anormale, multe sarcini anterioare, sarcina multipla (gemeni, tripleti, etc), cicatrici pe mucoasa uterului, datorita unor interventii chirurgicale, c-sectiune, anterior sarcinii, sau avort.

Femeile care fumeaza sau au copii la o vârsta mai poate avea, de asemenea, un risc crescut.

Diagnostic si Tratament

Înainte de consultare ginecologica sau de transfer, stabilitatea hemodinamica a pacientului ar trebui sa fie abordate. Aceasta include crearea a 2 mari cu teava linii de acces intravenoase cu solutii cristaloide intravenoase sau produse din sânge, astfel cum necessary. Obtain monitorizare continua fetale, daca sunt disponibile.

În cazul în care fatul este prematur si livrare imediata este necesara (de exemplu, fatul <37 saptamâni de gestatie nu si hemoragie prezent), pacientul poate fi tratat asteptând pe o baza in ambulatoriu.

În cazul în care fatul este suficient de matura (de exemplu,> 37 saptamâni de gestatie) si pacientul este în munca sau daca hemoragia severa este prezent, terapia este îndreptata la livrarea fatului. Pacientul ar trebui sa primeasca cristaloide si / sau de sânge, iar pacientul ar trebui sa fie transferate în sala de operatie, cu dublu set-up conditii.

...