Neg plantar (virusul papiloma uman)


Laba piciorului | Dermatologie | Neg plantar (virusul papiloma uman) (Disease)


Descriere

Negii plantari sunt excrescente benigne ale pielii de pe talpile picioarelor cauzate de papilomavirusul uman (HPV), care patrunde în corpul dumneavoastra prin taieturi mici, pauzele sau alte locuri vulnerabile de pe pielea picioarelor.

Negii plantari apar adesea sub punctele de presiune în picioare, cum ar fi tocuri sau bile de picioarele. Aceasta presiune poate provoca, de asemenea, ca un neg plantara sa creasca în interior sub un strat dur, gros de piele (calus).

Cele mai multe condiloame plantare nu sunt o problema de sanatate serioasa si nu pot necesita tratament. Cu toate acestea, negii plantari pot fi neplacuti sau durerosi. În cazul în care tratamentele de auto-ingrijire pentru negii plantari nu functioneaza, poate fi necesar sa consultati medicul dumneavoastra pentru a le elimina.

Cauze si factori de risc

Sistemul imunitar al fiecarei persoane raspunde diferit la HPV, deci nu toata lumea care vine în contact cu virusul dezvolta negi. Chiar si oamenii din aceeasi familie reactioneaza la virus diferit.

Tulpinile de HPV care cauzeaza condiloame plantare nu sunt foarte contagioase. Prin urmare, nu este usor de transmis prin contact direct de la o persoana la alta. Cu toate acestea, virusul se dezvolta in medii calde, umede - cum ar fi etaje, cabina de dus, vestiare si zone publice de înot. În consecinta, s-ar putea contracta virusul prin mersul descult în jurul valorii de piscine sau sali de gimnastica.

Diagnostic si Tratament

Negii plantari de multe ori nu necesita tratament. Majoritatea verucilor se rezolva de la sine, fara tratament. Cu toate acestea, în cazul în care sunt provoaca durere sau raspândire, acestea ar trebui sa fie tratate.

Negii plantari pot rezista cu încapatânare de tratament. De aceea, cele mai multe tratamente necesita rabdare, perseverenta si o multitudine de interventii.

Persoanele cu diabet zaharat de leziuni ale nervilor, in picioare sau imunitate slabit au nevoie de un tratament sub supravegherea unui medic. Medicul dumneavoastra va monitoriza îndeaproape efectul tratamentului si calitatea de vindecarea a ranilor.

...