PMS (sindrom premenstrual)


Pelvis/Bazin | Obstetrică și Ginecologie | PMS (sindrom premenstrual) (Disease)


Descriere

Sindromul premenstrual (PMS) este un grup de simptome legate de ciclul menstrual. Simptomele PMS apar 1 sau 2 saptamani inainte de menstruatie (sangerare menstruatie sau lunar) începe.

Aceste simptome dispar de obicei dupa ce ati începe sângerare. PMS poate afecta femeile aflate la menstruatie de orice vârsta si efectul este diferit pentru fiecare femeie. Pentru unele persoane, PMS este doar un lunar deranjez. Pentru altii, poate fi atât de grave încât ea face greu pentru a obtine chiar si prin zile. PMS dispare atunci când perioadele lunare opri, cum ar fi atunci când ramâneti gravida sau du-te prin menopauza.

Este o colectie de simptome fizice si emotionale legate de ciclul menstrual al femeii. În timp ce majoritatea femeilor de varsta fertila (pâna la 85%) raporteaza simptome fizice care au legatura cu functia ovulatorie normala, cum ar fi balonarea sau piept de sensibilitate, definitiile medicale ale PMS sunt limitate la un model consecvent de simptome emotionale si fizice care apar numai în timpul phaseof luteala a ciclului menstrual, care sunt suficient de severe pentru a interfera cu unele aspecte ale vietii.

În special, simptomele emotionale trebuie sa fie prezente în mod constant pentru a diagnostica PMS. Aceste simptome specifice, emotionale si fizice care pot fi atribuite SPM variaza de la femeie la femeie, dar fiecare femeie model individ de simptome este previzibil, apare în mod constant în timpul celor zece zile înainte de a menstruatiei, si dispare, fie la scurt timp înainte sau la scurt timp dupa începerea fluxului menstrual.

Cauze si factori de risc

PMS ramâne o enigma, din cauza simptomelor ample si dificultatea în a face un diagnostic ferm. Mai multe teorii au fost avansate pentru a explica cauza PMS. Nici una dintre aceste teorii s-au dovedit, si un tratament specific pentru sindromul premenstrual înca îi lipseste în mare masura o baza stiintifica solida. Cele mai multe dovezi care sugereaza ca rezultatele din PMS modificari în interactiunile sau între nivelurile de hormoni sexuali si substante chimice cerebrale cunoscute ca neurotransmitatori.

PMS nu pare sa fie asociate în mod specific cu orice factori de personalitate sau tipuri specifice de personalitate. De asemenea, o serie de studii au aratat ca stresul psihologic nu este legat de severitatea sindromului premenstrual.

Diagnostic si Tratament

Tratamentul sindromului premenstrual poate fi uneori la fel de provocatoare ca facând diagnosticul de PMS. Diferite abordari de tratament au fost folosite pentru a trata aceasta conditie. Unele masuri nu dispun de o baza stiintifica solida, dar se pare pentru a ajuta la unele femei. Alte tratamente cu o baza stiintifica solida nu poate ajuta toti pacientii.

General de gestionare a include un stil de viata sanatos.

...