Pneumonie, vaccinare


Piept | Pneumologie | Pneumonie, vaccinare (Disease)


Descriere

Pneumonia este o infectie a plaminilor care poate fi cauzata de diferite tipuri de microorganisme, inclusiv bacterii, virusuri, ciuperci si. Simptomele de pneumonie includ tusea cu productie de sputa, febra, durere ascutita in piept si pe inspiratie.

Cauze si factori de risc

Pneumonia este o infectie a unuia sau a ambilor plamâni, care este, de obicei, cauzate de bacterii, virusuri sau ciuperci. Înainte de descoperirea antibioticelor, o treime din toti oamenii care au dezvoltat pneumonie, ulterior, a murit de la infectie.

Diagnostic si Tratament

Vaccinarea pneumococic este o metoda de prevenire a unui anumit tip de infectie pulmonara (pneumonie), care este cauzata de bacteria pneumococ.

Exista mai mult de 80 de tipuri diferite de bacterii pneumococ-23 dintre acestea sunt acoperite în vaccinare curenta. Vaccinul este injectat in organism pentru a stimula sistemul imunitar normal pentru a produce anticorpi, care sunt îndreptate împotriva pneumococ raspuns imun bacteria. This este mai robust decât raspunsul provocate de vaccinuri conjugate, care are mai multe consecinte.

Vaccinul este ineficient la copii mai putin de doi ani, probabil din cauza lor mai putin sistem imunitar mature. Non-raspuns sunt, de asemenea, frecvente in randul adultilor in varsta. Imunizarea nu este viata de-a lungul, astfel încât persoanele fizice trebuie sa fie re-vaccinate la fiecare 5-6 ani.

Vaccin pneumococic este administrat ca o doza pentru majoritatea oamenilor. Vaccinul este injectat ca o solutie lichida de 0,5 ml în muschi (intramuscular sau IM), muschiul deltoid de obicei, sau sub piele (subcutanat sau SC). Zona este de obicei injectat sterilizat prin frecarea de alcool pe piele înainte de injectare.

Persoanele vaccinate, înainte de vârsta de 65 ani ar trebui sa fie vaccinati la vârsta de 65 în cazul în care cinci sau mai multi ani au trecut de când prima doza. Pentru persoanele cu lipsa functiei splinei (de exemplu, în boala de celule secera sau dupa îndepartarea splinei), pacientii cu transplant, pacientii cu insuficienta renala cronica, cu imunosupresie sau persoane imunodeficiente, iar altele de la cel mai mare risc de infectie letale, a doua doza trebuie administrata la cel putin cinci ani de la prima doza.

...