Otrăvire cu alcool (etanol) (supradozaj)


General sau altele | Medicină de urgență | Otrăvire cu alcool (etanol) (supradozaj) (Disease)


Descriere

Intoxicatii cu alcool este o grava - consecinta a bea cantitati mari de alcool într-o perioada scurta de timp - si uneori mortale.

Baut prea mult, prea repede poate afecta respiratia, ritmul cardiac si reflexul faringian si potential duce la coma si moarte. Binge drinking - rapid dezactivarii cinci sau mai multe bauturi într-un rând - este o cauza principala de otravire cu alcool.

Cauze si factori de risc

Intoxicatii cu alcool poate aparea, de asemenea, atunci când accidental sau intentionat bea produse de uz casnic care contin alcool. O categorie importanta de alcooli sunt alcooli aciclici simple, care sunt tipul de alcool gasite în bauturi alcoolice.

Etanol în bauturile alcoolice a fost consumate de oameni din timpuri preistorice pentru o varietate de igiena, motive dietetice, medicamente, religioase, si de agrement. Consumul de doze mari de etanol determina starea de ebrietate (intoxicatie), ceea ce poate conduce la o mahmureala ca efectele sale uzura off.

În functie de doza si regularitatea consumul sau, etanol poate provoca insuficienta respiratorie acuta sau de deces. Deoarece etanol afecteaza judecata la om, acesta poate fi un catalizator pentru comportament imprudent sau iresponsabil.

Alti alcooli sunt mult mai otravitoare decât etanolul, în parte pentru ca ia mult mai mult timp pentru a fi metabolizat si partial, deoarece metabolismul lor produce substante care sunt toxice, chiar mai mult.

Metanol (alcool de lemn), de exemplu, este oxidat la formaldehida si apoi la acidul formic otravitoare în ficat, prin alcool dehidrogenaza si enzime dehidrogenaza formaldehida, respectiv, acumularea de acid formic poate duce la orbire sau deces.

Diagnostic si Tratament

În plus fata de verificarea semnelor vizibile si simptome ale intoxicatiei cu alcool, medicul dumneavoastra va va comanda probabil teste de sânge pentru a verifica nivelurile sanguine de alcool si de a identifica alte semne de toxicitate alcool, cum ar fi de zahar din sânge. Un test de urina, de asemenea, poate ajuta pentru a confirma un diagnostic de otravire alcool.

Tratamentul intoxicatiei cu alcool implica, de obicei, tratamentul de sustinere in timp ce corpul tau se debaraseaza de alcool. Aceasta include de obicei: monitorizarea atenta, prevenirea respiratie sau sufocare probleme, terapie cu oxigen, fluide date printr-o vena (intravenos) pentru a preveni deshidratarea, utilizarea de tiamina si glucoza, dupa cum este necesar. Aceste substante nutritive pot ajuta la prevenirea o complicatie grava a intoxicatii cu alcool.

...