Iederă otrăvitoare


Piele | Medicină generală | Iederă otrăvitoare (Disease)


Descriere

Radicans Toxicodendron, mai bine cunoscut sub numele de otrava iedera (sinonime în vârsta sunt Rhus toxicodendron si Rhus radicans), este o planta otravitoare din America de Nord, care este bine cunoscuta pentru productia sa de urushiol, un compus lichid limpede gasit în plante care provoaca o mâncarime, sau, uneori, eruptii cutanate dureroase la majoritatea oamenilor care-l ating.

Cauze si factori de risc

Urushiol se leaga pielea de pe contact, în cazul în care provoaca mâncarime severa, care se dezvolta în inflamatie colorata rosu sau non-culoare umflaturi, si apoi vezicule. Reactia dezvolta de obicei, 12 la 48 de ore de la expunere si poate dura pâna la opt saptamâni.

Severitatea eruptia este dependenta de cantitatea de urushiol, care devine pe dvs. cazurile severe skin. In, noi domenii de eruptii cutanate se poate rupe în mai multe zile sau mai mult dupa expunerea initiala. Acest lucru poate parea eruptie se raspândeste. Dar e mult mai probabil ca urmare a ratei la care pielea ta absoarbe urushiol.

Pielea ta trebuie sa vina în contact direct cu ulei de plante de a fi afectate. Lichidul vezicular de la zgarieturi nu raspândit eruptii cutanate, dar germenii de sub unghiile tale poate provoca o infectie secundara bacteriana.

Diagnostic si Tratament

Aceste leziuni pot fi tratate cu lotiune Calamine, comprese Burow lui solutie sau bai pentru a calma disconfortul, desi studiile recente au aratat unele medicamente traditionale a fi ineficiente. Over-the-counter produse pentru a atenua senzatia de mancarime, sau pur si simplu bai fulgi de ovaz si bicarbonat de sodiu-sunt acum recomandate de dermatologi pentru tratarea otrava iedera.

...