Otrăvire cu metanol

General sau altele | Medicină de urgență | Otrăvire cu metanol (Disease)


descriere

Metanol, de asemenea, cunoscut sub numele de alcool metilic, alcool de lemn, nafta lemn sau bauturi spirtoase din lemn, este un produs chimic cu formula CH3OH (adesea abreviat MeOH). Acesta este cel mai simplu alcool, si este usor, volatil, lichid incolor, inflamabil, cu un miros caracteristic foarte similar cu, dar usor mai dulce decat, etanolul (consumul de alcool).

Simptomele de otravire cu metanol, de obicei, nu apar pâna la 12 la 24 de ore dupa ingestie, atunci când metabolitii toxici s-au acumulat suficient. Manifestarile includ dureri de cap, ameteli, greata, varsaturi, tulburari vasomotorii, depresia sistemului nervos central, precum si insuficienta respiratorie.

Cauze si factori de risc

Metanolul este extrem de otravitor. 2 linguri poate fi mortale pentru un copil. Aproximativ 2 pâna la 8 uncii pot fi mortale pentru un adult.

Tulburarile de vedere sunt aproape universale si se întinde de la neclaritatea usoara de vizibilitate la orbire totala. Afectarea vederii poate fi trecatoare, dar orbirea permanenta poate sa urmeze supravietuirii intoxicatiei acute. Pupilele sunt dilatate si nonreactive, si nu exista hiperemia discului optic si edemul retinei. Acidoza este frecvent severa.

Diagnostic si Tratament

În tratamentul emezei alcoolului metilic intoxicarea si lavajul gastric sunt de utilizate numai în primele 2 ore dupa ingestie. Administrarea intravenoasa de cantitati mari de bicarbonat de sodiu combate acidoza.

Rentabilitatea acidozei este frecventa dupa corectarea initiala, si alcalinele suplimentare trebuie sa fie administrate asa cum este indicat prin observarea atenta a pacientului si determinari de laborator. Acesta este cel mai util pentru a obtine un nivelul de metanol din sânge, cât mai curând posibil. ...You can connect with us directly at anytime

You can connect with us through any social network (LinkedIn, Facebook, X/Twitter) - or else Easy & Quick way to connect via email us at « contact@iValueHealth.NET ».