Polimialgie reumatică (PMR)


General sau altele | Reumatologie | Polimialgie reumatică (PMR) (Disease)


Descriere

Polimialgie reumatica (PMR) este o conditie care cauzeaza inflamatie a muschilor mari. Poli înseamna de multe, si mialgie înseamna dureri musculare.

Cauze si factori de risc

Cauza RMN nu este cunoscuta. PMR afecteaza in principal persoanele cu vârsta de peste 65 de ani. Acesta este rara la persoanele sub 50 de ani. Aproximativ 1 din 1000 de persoane de peste 50 de ani dezvolta PMR în fiecare an. Femeile sunt de trei ori mai multe sanse de a fi afectate decât barbatii.

Diagnostic si Tratament

Nici un test de sânge este de 100% de încredere pentru PMR. Cu toate acestea, testele de sange numita viteza de sedimentare a hematiilor (VSH), de testare si proteinei C-reactive (CRP) de test poate detecta daca exista inflamatie în boli thefrom dvs. diverse. Daca oricare dintre aceste teste de sange prezinta un nivel ridicat de inflamatie, precum si o persoana are simptome tipice, atunci acest lucru confirma, de obicei, diagnosticul de PMR.

Perspectivele pentru polimialgie reumatica este foarte buna si ameliorarea simptomelor, de obicei, mai repede daca sunt tratate cu steroizi (corticosteroizi comprimate orale). Cele mai multe persoane cu polimialgie reumatica va trebui sa ia un curs pe termen lung a corticosteroizilor (unu la doi ani) pentru a preveni simptomele lor se întorc.

...