Polipi colonici (polipi intestinul gros)


Abdomen | Gastroenterologie | Polipi colonici (polipi intestinul gros) (Disease)


Descriere

Polipii colonici sunt excrescente carnoase care apar pe interior (mucoasa) a intestinului gros, de asemenea, cunoscut sub numele de colon. Polipi în colon sunt extrem de comune, precum si incidenta lor creste ca indivizi imbatranesc.

Se estimeaza ca 50% din persoanele de peste 60 de ani va adaposti cel putin un polip. Semnificatia de polipi este ca stim ca, atunci când anumite tipuri de polipi cresc suficient de mare, ele pot deveni canceroase.

Cauze si factori de risc

Majoritatea polipilor nu sunt canceroase (maligne). Cu toate acestea, la fel ca majoritatea formelor de cancer, polipi sunt rezultatul de crestere a celulelor anormale. Celulele sanatoase cresc si se divid într-un mod ordonat - un proces care este controlat de doua grupuri largi de gene. Mutatiile in oricare dintre aceste gene pot determina celulele de a continua divizarea chiar si atunci când celulele noi nu sunt necesare. În colon si rect, aceasta crestere nereglementat poate provoca polipi, pentru a forma. Pe o perioada lunga de timp, unele dintre aceste polipi pot deveni maligne.

Diagnostic si Tratament

Începând de la vârsta de 40, toata lumea ar trebui sa aiba un specimen scaun testat pentru oculte de sânge (sânge, care nu pot fi vazute cu ochiul liber) în fiecare an. Acest lucru este recomandat, deoarece se stie ca, atunci când devin mari polipi se pot sangera in intestin unde sângele se amesteca cu scaun. Astfel, un semn de avertizare timpurie pentru polipi de colon ar putea fi prezenta de sânge oculte în scaun. Începând de la vârsta de 50, toata lumea ar trebui sa aiba un sigmoidoscopia flexibila la fiecare 3-5 ani.

Marea majoritate a polipi pot fi eliminate in timpul colonoscopie sau sigmoidoscopie de snaring-le cu o bucla de sarma care taie simultan tulpina de polipul si cauterizeaza-l pentru a preveni hemoragia. Polipi, care sunt prea mari pentru a prinde sau care nu se poate ajunge la conditii de siguranta sunt, de obicei, îndepartat chirurgical - de multe ori folosind tehnici laparoscopice.

...