Sindromul post-comoţie


Cap | Neurologie | Sindromul post-comoţie (Disease)


Persoanele care sustin usoare leziuni cerebrale traumatice raporteaza de multe ori simptome fizice, cognitive, emotionale si comportamentale / mentionate ca simptome post-comotie.

Cele mai frecvente simptome post-comotie raportate sunt dureri de cap, ameteli, concentrarea scazuta, probleme de memorie, iritabilitate, oboseala, tulburari de vedere, sensibilitate la zgomot, probleme de judecata, depresie si anxietate. Desi acestea se rezolva de multe ori in termen de o luna, la unele persoane pot persista de la luni pana la ani dupa leziuni si pot fi chiar permanente, cauzand invaliditate.

Nu se stie exact in ce masura simptomele sunt cauzate de factori organici, cum ar fi deteriorarea microscopica a creierului, si de alti factori, cum ar fi cei psihologici. Subiectivitate plangerilor complica evaluarea si face dificila determinarea daca simptomele sunt exagerate sau simulate.

Cauze si factori de risc

Atunci cand acest grup de simptome post-comotie este persistent in natura, acesta este adesea numit sindromul post-comotie. Etiologii atat fiziologice, cat si psihologice au fost sugerate drept cauze pentru simptome persistente.

Diagnostic si Tratament

Nu exista nici un tratament specific pentru sindromul post-comotie. In schimb, medicul dumneavoastra va va trata simptomele individuale cu care va confruntati. Tipurile de simptome si frecventa lor sunt unice pentru fiecare persoana.

...