Dezlipire posterioară de corp vitros


Ochi | Oftalmologie | Dezlipire posterioară de corp vitros (Disease)


Descriere

Dezlipire de corp vitros posterior (PVD) este o schimbare în ochi, care nu cauzeaza în mod normal, pierderea vederii. Este foarte comuna si cele mai multe dintre noi se va dezvolta aceasta la un moment dat în viata noastra.

Desi aceasta poate provoca unele simptome frustrant, nu provoaca durere, rau ochi, sau sa schimbe modul ochiul functioneaza. În marea majoritate a cazurilor, PVD nu va duce la schimbari pe termen lung în viziunea ta.

Cauze si factori de risc

Pe masura ce inaintam in varsta structuri diferite care alcatuiesc va schimbati ochi, aceasta include gel vitros. Vitros este alcatuit în principal din apa si colagen si are un rigid, gelatinos consistenta. Pe masura ce inaintam in varsta corpul vitros devine mai apos, mai putin gelatinoasa si nu este în masura sa mentina forma sa obisnuita. Ca urmare, ea începe sa se îndeparteze de la nivelul retinei, la partea din spate a ochiului spre centrul ochiului.

Un PVD este o schimbare naturala care are loc în ochi. Peste 75 la suta din populatia de peste 65 de ani dezvolta o PVD, si nu este neobisnuit pentru el sa se dezvolte în anii 40 sau 50 cuiva. PVD nu este un semn al unei boli sau probleme de sanatate ochi. Pentru cei mai multi dintre noi o PVD se intampla in mod natural pe masura ce imbatranim.

Diagnostic si Tratament

Ochiul poate fi dilatat sa se uite la nivelul retinei cu un oftalmoscop. Un oftalmolog poate face un examen special, cu o lentila gonioscope. O ecografie a ochiului poate fi efectuata.

Tratamentul nu este de obicei necesara în cazul în care nu exista nici o lacrima asociat retinei sau detasare. Daca PVD este asociat cu o hemoragie vitroasa posterioara chirurgul poate observa situatia alege sau de a elimina sânge.

...