Nevralgie postherpetică

Piele | Dermatologie | Nevralgie postherpetică (Disease)


Descriere

Nevralgia este durerea severa de-a lungul cursului unei nervoase. PHN poate duce la oboseala, insomnie, anxietate si depresie. Din cauza severitatii si complexitatii bolii, tratamentul este initiat la debutul eruptii cutanate si poate tine luni su ani intregi. Analgezicele topice sunt utilizate în mod obisnuit pentru ameliorarea pe termen scurt PHN.

Cauze si factori de risc

Durerea apare din cauza unei modificari în structura neurologica sau in functie de cauza iritatii sau daunei nervului. Nevralgia postherpetica este o conditie dureroasa care afecteaza fibrele nervoase si pielea.

Nevralgia postherpetica este o complicatie a zonei zoster. Durerile persistente asociate cu herpes zoster sunt variabile în natura, si pot fi caracterizate ca oricare dintre urmatoarele: dureri de fundal de ardere cu severitate variabila, durere brusca, fotografiere ascutita; durere produsa de non-toxice. Ca urmare a acestei dureri sevee, de multe ori debilitante, pacientii sunt adesea afectati în mod negativ.

Diagnostic si Tratament

Crema Capsaicina, de 3-4 ori pe zi aplicata, este frecvent prescrisa pentru a reduce durerea prin epuizarea substantei P prin vasodilatatia neurogena. Efectele secundare includ dureri de arsura intolerabila. Un topic de 5% lidocaina poate oferi, de asemenea, scutirea de PHN timp de aproximativ 12 ore de la aplicare.

Efectele secundare sunt usoare si includ reactii cutanate locale, cum ar fi eritem. Antidepresivele triciclice (ATC) au fost utilizate pe scara larga pentru tratamentul PHN, deoarece acestea s-au dovedit a fi de la moderata-la-excelent in ameliorarea durerii.

...You can connect with us directly at anytime

You can connect with us through any social network (LinkedIn, Facebook, X/Twitter) - or else Easy & Quick way to connect via email us at « contact@iValueHealth.NET ».