Pre-eclampsie (toxemie gravidică)


Pelvis/Bazin | Obstetrică și Ginecologie | Pre-eclampsie (toxemie gravidică) (Disease)


Descriere

Preeclampsia este o afectiune care apare numai in timpul sarcinii. Preeclampsia poate fi, de asemenea, numit toxemiei si este exclusa adesea hipertensiune gestationala. Aceasta afecteaza aproximativ 2-6% din mame sanatoase, pentru prima data.

Simptomele includ:

(1) preeclampsie usoara: tensiune arteriala mare, retentie de apa, precum si proteine în urina.

(2) preeclampsie severa: dureri de cap, vedere încetosata, incapacitatea de a tolera lumina puternica, oboseala, greata / varsaturi, urinare cantitati mici, dureri în abdomen dreapta sus, dificultati de respiratie, si tendinta de a zdrobi cu usurinta.

(3) În cazul în care nu este tratata preeclampsie rapid si în mod corespunzator, aceasta poate duce la complicatii grave, cum ar fi mama hepatice sau insuficienta renala, probleme cardiovasculare viitoare si celelalte doua conditii legate direct de preeclampsie, care poate fi viata în pericol.

Cauze si factori de risc

Un istoric familial de preeclampsie (toxemia de sarcina) creste foarte mult posibilitatea de aparitie. Târzie de gestatie, multiple copil care transporta mamele, mame tinere de varsta sunt mai predispuse la aceasta conditie. Daca aveti un istoric medical al tensiunii arteriale sau afectiuni renale atunci sansele tale de cresteri de preeclampsie. Unii factori de risc includ: anomalii cromozomiale, alfa feto materne serice de proteine, mamele prima data.

Placenta poate fi privata de pe sânge, acest fapt conduce la nutrienti mai mici pentru copil. Aceasta scade greutatea copilului. Aceasta este o posibilitate si nu pot întâlni în mod necesar aceleasi probleme. Cu o îngrijire adecvata si verificarea periodica ne Preeclampsia (toxemia de sarcina) este usor de prevenit.

Diagnostic si Tratament

Diagnosticul se face prin combinarea a tensiunii arteriale si proteine in urina, care apar dupa saptamâna 20 de sarcina.

Tratamentul include magneziu intravenos si agresive de control al presiunii arteriale cu medicam.

...