Eşec ovarian prematur


Pelvis/Bazin | Ginecologie | Eşec ovarian prematur (Disease)


Descriere

Insuficienta ovariana prematura (POF), de asemenea, cunoscut sub numele de insuficienta ovariana prematura, insuficienta ovariana primara (acesta este termenul cel mai precis ca unele femei pot concepe înca), prematura hypergonadotropic hipogonadism menopauza, este pierderea functiei a ovarelor inainte de varsta de 40 de ani.

Cauze si factori de risc

O triada frecvent citat pentru diagnosticul este amenorheea, hypergonadotropinism si hypoestrogenism. În cazul în care are o cauza genetica, acesta poate fi numit disgenezie gonadol. Cauza este de obicei idiopatica POF.

Unele cazuri de POF sunt atribuite autoimune tulburari, altele la tulburari genetice, cum ar fi sindromul Turner si sindromul X fragil. Istoricul familial si ovarian sau de alta interventie chirurgicala ginecologica mai devreme în viata sunt, de asemenea, implicate ca factori de risc pentru POF.

Diagnostic si Tratament

Estrogenul este dat pentru a preveni osteoporoza si tratarea bufeurile si simptome emotionale ale tulburare. Estrogen poate fi dat ca o pastila, patch-uri, smântâna sau printr-un inel vaginal. Progesteronul este frecvent prescris împreuna cu estrogen. Calciul si vitamina D sunt date la fel de bine. Din pacate, aceste tratamente de obicei nu inversa infertilitate. Un subgrup mic de pacienti care au unitatea persistente de sex oboseala si joasa poate fi administrat hormoni masculini (androgeni).

...