Abuz de medicamente pe bază de prescripţie


General sau altele | - Altele | Abuz de medicamente pe bază de prescripţie (Disease)


Abuzul de droguri pe baza de prescriptie medicala este utilizarea intentionata a unui medicament fara prescriptie medicala, într-un alt mod decât cea prevazuta, sau pentru experienta sau sentimentul provoact.

Cauze si factori de risc

Factori multipli sunt susceptibili la locul de munca: prejudecatile cu privire la siguranta, disponibilitatea acestora, si motivatiile variate pentru abuz lor. Printre medicamente prescrise cel mai frecvent abuzate sunt: opinoide, deprimante si stimulente ale SNC.

Diagnostic si Tratament

Exista tratamente, inclusiv medicamente nondependente care pot ajuta oamenii sa contracareze simptomele de dependenta de droguri pe baza de prescriptie medicala si sa recastige controlul. De exemplu, Campral, un medicament aprobat de FDA, poate ajuta persoanele cu dependentei de alcool, care au renuntat sa renunte la alcool. Suboxone este un alt medicament aprobat de FDA, care e dat pentru a trata dependenta de opiacee (heroina si unele analgezice baza de prescriptie medicala). Suboxone ajuta la reducerea simptomelor de sevraj si poftelor. Expertii considera ca succesul pentru majoritatea pacientilor este combinarea medicamentelor pentru tratarea dependentei cu terapia cognitiv-comportamentala.

...