Hematom preseptal (sept)


Ureche, Nas | Otorinolaringologie | Hematom preseptal (sept) (Disease)


Descriere

Septul orbital este un învelis fibros care rezulta din periost a orbitale jante. Supradeterminata, septul orbital coboara si sigurante cu aponevroza levator, întrucât inferioara, septul urca si sigurante cu fascia capsulopalpebral. În ambele pleoapele superioare si inferioare, septul orbital creeaza doua straturi anatomice, spatiile preseptala si postseptal.

Cauze si factori de risc

O hemoragie acuta în spatiul preseptala, în timp ce dramatica în aparenta, nu poate fi la fel de viziune, amenintând ca o hemoragie postseptal. Delimitata anteriorly de sept, spatiul postseptal orbital poate acumula sange si a crea un sindrom de compartiment, afectând astfel structurile închise - cel mai important, nervul optic si alimentarea cu sânge a ochilor. Pentru a gestiona un pacient cu o hemoragie orbital, localizarea anatomica a sângelui este esentiala.

Diagnostic si Tratament

Daca hemoragia orbitala are loc în spatiul preseptala, medicul are posibilitatea de a observa hematom sau ao descarca. Daca hematom preseptala se extinde rapid, apoi face o incizie mica de drenaj ar fi terapia acceptabila. Cu toate acestea, în cazul în care hemoragia este stabila, observatie este necesar, cu conditia ca pacientul sa nu se înrautateste punct de vedere clinic.

O hemoragie postseptal orbitala este o situatie mult mai precara pentru pacient. Medicul trebuie sa fie pregatit pentru a elibera sânge postseptal orbitala folosind un canthotomy si cantholysis. Daca o hemoragie expansiune postseptal orbitale este pierdut, rezultatele pot fi daunatoare pentru potentialul pacientului vizual în eye. To afectat asigura cel mai bun rezultat posibil pentru un pacient cu o hemoragie orbital, clinicianul trebuie sa continue cu promptitudine de evaluare. Determinarea cauza hemoragiei orbital va ajuta la prioritizarea procedurilor pentru a calma hemoragie.

O hemoragie preseptala poate fi drenat printr-o incizie pleoapa, in timp ce o hemoragie viziune care pune în pericol postseptal necesita monitorizarea frecventa si evacuare posibil orbitale. Medicul trebuie sa aiba un prag foarte scazut pentru efectuarea unei canthotomy si cantho-liza, deoarece consecintele de asteptare pot fi daunatoare pentru viziunea pacientului si motilitatii oculare.

...