Prurit (mâncarime a anusului)


Piele | Dermatologie | Prurit (mâncarime a anusului) (Disease)


Descriere

Prurit anal înseamna o cronica (persistenta) sentimentul senzatia de mâncarime în jurul anusului. Principalul simptom este un îndemn de a zgâria anus, care este dificil de a rezista. Nevoia sa se scarpine poate aparea în orice moment. Cu toate acestea, tinde sa fie mai frecvente dupa ce au fost la toaleta pentru a trece fecale, iar pe timp de noapte (în special, chiar înainte de a adormi). Mâncarime poate fi agravata de caldura, lâna, umiditate, scurgeri, murdarire, stres si anxietate.

Cauze si factori de risc

Persistenta zgârierea pielii anal poate deteriora pielea si face mai multe sanse de a dezvolta o infectie a pielii în acest domeniu. Prurit anal este un simptom, nu un diagnostic final.

Diferite conditii poate provoca prurit anal si acest lucru este cunoscut sub numele de prurit secundar (deoarece o cauza poate fi identificat). Cu toate acestea, în multe cazuri, cauza nu este clara. Aceasta se numeste idiopatica ani prurit, care înseamna anusul senzatia de mâncarime de cauza necunoscuta.

Diagnostic si Tratament

În cazul în care este persistenta mâncarime si nu sunteti sigur de cauza, cel mai bine este sa consultati un medic. Deoarece exista un numar de cauze posibile, cel mai bine este sa fie examinate si verificate de catre un medic pentru a diagnostica sau a exclude cauze cunoscute. Tratamentul depinde de cauza.

...