Pseudogută (artrită depozit de calciu)


General sau altele | Reumatologie | Pseudogută (artrită depozit de calciu) (Disease)


Descriere

Pseudoguta este, de asemenea, cunoscut sub un alt nume: pirofosfat dihidrat depuneri de calciu bolii (CPPD), baza, care este derivat din depozitele de calciu, care colecteaza în comun. Depozitele sau cristale, asa cum sunt numite uneori, cauza durerii si inflamatiei în comun. Pseudoguta de obicei afecteaza articulatiile mari, cum ar fi genunchi, încheieturi si glezne. În general, aceasta apare cu o frecventa egala la barbati si femei.

Cel mai adesea observate la adulti in varsta, pseudoguta poate afecta, de asemenea, pacientii mai tineri, în special cei cu boli care le-a pus la un risc mai mare de a dezvolta aceasta, cum ar fi hemocromatoza, hipercalcemie, hipotiroidism, ocronoza, sau boala Wilson.

Cauze si factori de risc

Nu este clar ce cauzeaza cristale pentru a forma, dar unele speculatii ca exista o anomalie în celulele cartilaginoase sau a tesutului conjunctiv ar putea fi responsabil pentru dezvoltarea lor. Durere acuta si acumularea de lichid, care duce la umflarea articulatiilor sunt simptome tipice de pseudoguta. Multi pacienti raporteaza ca propunerea comuna este limitata. Statistic vorbind, în 50% din cazuri, pacientul va rula o febra. Jumatate din toate atacurile pseudoguta acuta se va implica un genunchi.

Diagnostic si Tratament

Tratamentul de pseudoguta este similar cu tratamentul gutei, cu exceptia acidului uric medicamente care scad nu sunt prescrise. Simptomele sunt adesea usurati în termen de 24 de ore dupa tratament - cu ajutorul anti-inflamatorii medicamente - a început. Obiectivele tratamentului sunt de a calma durerea si inflamatia, si de a preveni atacurile recurente, care ar putea duce la deteriorarea permanenta în comun. Tipul de tratament prescris va depinde de mai multi factori, printre care vârsta persoanei, tipul de alte medicamente el sau ea este de a lua, starea generala de sanatate, istoricul medical, precum si severitatea atacului.

...