Pterigion


Ochi | Oftalmologie | Pterigion (Disease)


Descriere

Pterigionului (ochi Surfer lui) cel mai adesea se refera la o crestere benigna a conjunctivei. Un pterigionului de obicei creste din partea nazala a sclerei. Acesta este, de obicei, prezent în fantei palpebrale. Acesta este asociat cu, si a crezut ca a fi cauzate de ultraviolete-lumina de expunere (de exemplu, lumina soarelui), umiditate scazuta, si praf.

Cauze si factori de risc

Predominarea pterygia pe partea nazal este posibil un rezultat de razele soarelui care trec lateral prin cornee, în cazul în care sufera de refractie si devine concentrat pe zona limbic. Lumina soarelui trece liber din partea laterala a ochiului, concentrându-se pe limbul medial dupa ce trece prin cornee. Pe contralateral (medial) lateral, cu toate acestea, umbra nasului reduce medial intensitatea luminii solare axat pe limbul lateral / temporala.

Cauza exacta este necunoscuta, dar este asociata cu expunerea excesiva la vant, soare, nisip sau. De aceea, este mult mai probabil sa apara la populatiile care locuiesc în zonele din apropierea ecuatorului, precum si locatii cu vant.

Diagnostic si Tratament

O examinare folosind o lampa cu fanta pot fi efectuate pentru a exclude orice cresteri sau alte probleme cu ochii.

Chirurgie pentru a elimina pterigionului se face în cazul în viziunea este afectata, daca simptomele reapar, sau din motive cosmetice.

...