Depresie puerperală (postpartum)


Pelvis/Bazin | Obstetrică și Ginecologie | Depresie puerperală (postpartum) (Disease)


Descriere

Depresia postpartum (PPD), de asemenea, numit depresie postnatala, este o forma de depresie clinica care poate afecta femeile, si mai putin frecvent barbatii, de obicei dupa nasterea copilului. Depresia postpartum apare la femei dupa ce au efectuat un copil.

Simptomele includ tristete, oboseala, schimbari in alimentatie si somn modele, libido scazut, episoade plâns, anxietate, iritabilitate si. Desi o serie de factori de risc au fost identificate, cauzele PPD nu sunt bine întelese. Multe femei recupera cu un tratament constând într-un grup de sprijin sau consiliere.

Cauze si factori de risc

Etiologia PPD nu este bine înteles. Se presupune ca, uneori, depresie postpartum este cauzata de o lipsa de vitamine. Alte studii efectuate tind sa demonstreze ca mai multe cauze probabile sunt schimbari semnificative în hormonii unei femei în timpul sarcinii.

Cu toate acestea, alte studii au sugerat nu exista nici o corelatie între hormonii cunoscut si tulburari de dispozitie post-partum si tratamentul hormonal nu a ajutat victimele depresie postpartum. În plus, parintii, care nu sunt în curs de schimbari profunde hormonale, sufera PPD la rate relativ ridicate.

Diagnostic si Tratament

Tratament si timpul de recuperare variaza, in functie de gradul de severitate al depresiei si a nevoilor individuale. Consilierea poate ajuta sa vorbeasca prin preocuparile cu un psihiatru, psiholog sau sanatate mintala alt profesionist. Antidepresive sunt un tratament dovedit pentru depresie postpartum. Înlocuirea estrogen poate ajuta contracara scaderea rapida a nivelului de estrogen care insoteste nastere, care ar putea usura semnele si simptomele de depresie postpartum la unele femei.

...