Tinea pedis (afecţiune la sportivi)


Laba piciorului | Dermatologie | Tinea pedis (afecţiune la sportivi) (Disease)


Descriere

Atlet pe picior, de asemenea, cunoscut sub numele de Tinea pedis este o infectie fungica a pielii care cauzeaza simptome, cum ar fi exfoliere, scalarea si mâncarime a zonelor afectate.

Cel mai comun simptom este spart, exfoliere, peeling pielea între degetele de la picioare sau laterala a piciorului. Alte simptome pot include: piele de culoare rosie si senzatia de mâncarime, senzatie de arsura sau întepaturi durere si vezicule care se prelinge sau pentru a obtine crusta. În cazul în care ciuperca se raspandeste la unghiile tale, ele pot deveni decolorate, gros, si chiar se naruie. Vezicule si piele cracare poate sa apara, de asemenea, ceea ce duce la prime expus tesut, durere, tumefiere, si inflamatie. Infectie bacteriana secundara poate însoti infectie fungica.

Cauze si factori de risc

Cauza este ciuperci Trichophyton. Locurile comune, în cazul în care acestea sunt transmise ciuperci sunt locuri unde oamenii umbla descult, pentru dusuri sau bai exemplu. Cand este cauzata de o ciuperca, atlet pe picior se poate raspandi la palmier, zona inghinala, si corpul.

Riscul de a avea cresteri sportivi picior, în urmatoarele conditii: poarta pantofi închise, în special în cazul în care acestea sunt captusite cu plastic,; mentinerea picioarele ude pentru perioade prelungite de timp; transpiratie o multime; în curs de dezvoltare o piele minor sau un prejudiciu de unghii.

Diagnostic si Tratament

Piciorul diagnostica sportivului se poate face pur si simplu, uitandu-se la piele. Daca încercarile sunt necesare, acestea pot include: cultura piele, piele leziune biopsie, leziuni cutanate examen KOH.

Tratamentul de atlet pe picior poate fi împartita în doua parti. Prima parte, si cel mai important, este de a face zona infectata mai putin potrivite pentru ciuperca piciorului atletului sa creasca. Aceasta înseamna sa tinem zona curata si uscata. A doua parte a tratamentului este utilizarea de creme antifungice si spala. Multe medicamente sunt disponibile, inclusiv miconazol, azotat de econazole, clotrimazol, spray-uri si creme terbinafina.

...