Pulpită (inflamaţie a rădăcinii dintelui)


Gura | Odontologie | Pulpită (inflamaţie a rădăcinii dintelui) (Disease)


Descriere

Pulpita este simptom medicala în care pulpa dentara se inflameaza. Simptome: sensibilitate crescuta la stimuli, în special calde si reci, este un simptom comun al pulpita. O durere pulsatila prelungit poate fi asociat cu boala. Cu toate acestea, pulpita poate aparea, de asemenea, fara nici o durere, la toate.

Cauze si factori de risc

Pulpita poate fi cauzata de o cariilor dentare, care patrund prin smalt si dentina pentru a ajunge la pulpa, sau poate fi urmare a unui traumatism, cum ar fi insulta termica din procedurile dentare repetate. Inflamatia este de obicei asociat cu o infectie bacteriana, totusi, poate fi, de asemenea, ca urmare a insultelor, cum ar fi traume repetitive sau, în cazuri rare, parodontita.

În cazul pierderii patrunzatoare, camera pulpara nu mai este izolata de mediul a cavitatii bucale. Atunci când pulpa devine inflamata, presiunea începe sa construiasca în pulpa dentara, exercitând presiune asupra nervului a dintelui si tesuturile înconjuratoare. Presiunea din partea inflamatie poate provoca durere usoara pâna la extrema, în functie de severitatea inflamatiei si raspunsul organismului.

Spre deosebire de alte parti ale corpului în cazul în care presiunea poate disipa prin tesuturile moi din jur, pulpa dentara este foarte diferita. Acesta este înconjurat de dentina, un tesut dur, care nu permite disiparea presiunii, a crescut atât de fluxul de sange, un semn distinctiv al inflamatiei, va provoca durere.

Pulpita poate crea de multe ori atat de multa presiune asupra nervul dintelui care persoana va avea probleme cu localizarea sursa de durere, se confunda cu dinti vecine, numit mentionate durere. Pulpa dentara prevede în mod inerent corpului cu o provocare de reactie a sistemului imunitar, ceea ce face foarte dificil pentru o infectie bacteriana care urmeaza sa fie eliminate.

Diagnostic si Tratament

Tratamentul depinde de gradul de infectie. Unele cazuri se vor rezolva de la sine, altele necesita un canal.

...