Înţepătură


General sau altele | Medicină generală | Înţepătură (Disease)


Descriere

Rana este cauzata de un obiect perforarea pielii si crearea unui orificiu mic. Unele sunt doar întepaturi pe suprafata. Altele pot fi foarte adânc, în functie de sursa si cauza. O rana nu duce, de obicei, la sangerari excesive. De obicei, aceste rani destul de aproape de repede, fara nici o interventie.

Cauze si factori de risc

Cauzele cele mai frecvente ale rani sunt aschii de lemn, ace, cuie, si sticla. Rani pot fi, de asemenea, cauzate de obiecte, cum ar fi foarfece si cutite. Aproape orice obiect ascutit poate provoca o rana.

Diagnostic si Tratament

Tratamentul poate fi necesara pentru a preveni infectia, în unele rani. O rana de la o cauza, cum ar fi pasit pe o unghie poate infecta, deoarece obiectul care a cauzat rana poate efectua bacterii sau spori Clostridium spp. , care tetanosul cauza în piele si tesut.

Tratamentul pentru o rana include adesea de irigare rana, rana de curatare, precum si explorarea plagii. Tratament suplimentar poate include indepartarea unui corp strain rana, rana de reparatie, antibiotice, sau de vaccinare tetanos.

...