Înţepături, deget de la picior


Laba piciorului | Medicină generală | Înţepături, deget de la picior (Disease)


Descriere

Întepaturile nu sunt la fel ca taierile. O rana are un orificiu de intrare mic cauzat de un obiect ascutit. În schimb, o taietura este o rana deschisa, care produce o ruptura lunga în piele.

Cauze si factori de risc

Cauzele cele mai frecvente ale ranii sunt aschii de lemn, ace, cuie, si sticla. Ranile pot fi, de asemenea, cauzate de obiecte, cum ar fi foarfece si cutite. Aproape orice obiect ascutit poate provoca o rana

Diagnostic si Tratament

Întepaturile necesita un tratament diferit pentru ca aceste gauri mici în piele pot ascunde vatamari corporale grave. Întepaturile sunt comune în picior, în special pe vreme calda, atunci când oamenii merg desculti. Dar, chiar daca acestea apar frecvent, ranile piciorului sunt adesea tratate inadecvat.

Daca nu este tratat corespunzator, infectii sau alte complicatii pot dezvolta. Tratamentul adecvat, în primele 24 de ore este deosebit de important, cu rani, deoarece acestea transporta pericolul încorporarii obiectului sub piele.

Cercetarile arata ca complicatiile pot fi prevenite daca pacientul solicita tratament profesional imediat. O rana trebuie sa fie curatata în mod corespunzator si monitorizata de-a lungul procesului de vindecare, pentru a evita complicatiile.

...