Înţepături, faţă

Față | Medicină generală | Înţepături, faţă (Disease)


Descriere

O rana fata este o punctie rana localizat pe fata. O persoana cu o rana are o deschidere prin piele, cauzate de un obiect ascutit. Obiectul strapunge pielea si tesutul intra sub suprafata pielii.

Simptomele includ o rana a rupturilor, cu durere, umflare, senzatie de amorteala, înrosire, vânatai sau în jurul valorii de o plaga intepata. Constatarile suplimentare pot include drenarea puroi din rana, rana sau un organism strain.

Cauze si factori de risc

Cauzele cele mai frecvente ale rani sunt aschii de lemn, ace, cuie, si sticla. Rani pot fi, de asemenea, cauzate de obiecte, cum ar fi foarfece si cutite. Aproape orice obiect ascutit poate provoca o rana.

Diagnostic si Tratament

Atunci când evalueaza un medic rana fata, este important sa se determine daca rana ranit un vas de sânge sau de un nerv. Întepaturi au un risc mai mare de infectie decat escoriatii si laceratii.

Tratamentul pentru o rana include irigare rana, rana de curatare, precum si explorarea plagii. Tratament suplimentar poate include indepartarea unui corp strain rana, rana de reparatie, antibiotice, sau de vaccinare tetanos. O rana severa pot necesita interventie chirurgicala pentru a repara tesutul deteriorat.

...You can connect with us directly at anytime

You can connect with us through any social network (LinkedIn, Facebook, X/Twitter) - or else Easy & Quick way to connect via email us at « contact@iValueHealth.NET ».