Înţepături, auz


Ureche, Nas | Medicină generală | Înţepături, auz (Disease)


Descriere

O rana a urechii poate perfora timpanul. Un timpan perforat exista atunci când exista o gaura sau ruptura în timpan, membrana subtire care separa canalul urechii externe din urechea medie.

Cauze si factori de risc

Un timpan perforat poate provoca pierderea temporara a auzului si de descarcare de gestiune ocazional. Când este perforat, bacteriile pot ajunge mai usor în aceasta parte a urechii, cauzand infectii ale urechii. În general, mai mare gaura in timpan, o mai mare pierderea temporara a auzului. Locul de amplasare a perforatiei afecteaza, de asemenea, gradul de pierdere a auzului. Pierderea de auz severa poate sa urmeze o fractura de craniu, care perturba oasele din urechea medie.

Perforare timpan cauzata de un zgomot puternic poate duce la tiuit în urechi (tinitus), în plus fata de o pierdere temporara a auzului. In timp, acest pierderea auzului îmbunatateste si dispare, de obicei, apel în câteva zile.

Diagnostic si Tratament

Un timpan perforat, de obicei, se vindeca de la sine în termen de doua luni. Antibioticele pot fi furnizate pentru a preveni infectia sau pentru a trata o infectie a urechii existent. Calmantele pot calma orice durere ureche. Uneori, un plasture de hârtie este plasat peste timpan pana cand membrana se vindeca. Trei sau patru patch-uri ar putea fi necesara înainte de perforare se închide complet. În cazul în care timpanul nu se vindeca de la ei de reparatie propriu, chirurgicale (timpanoplastie), poate fi necesara.

...