Abuz de ecstasy (MDMA)


Cap | Medicină de urgență | Abuz de ecstasy (MDMA) (Disease)


MDMA, de asemenea, cunoscut sub numele de ecstasy este un drog sintetic, psihoactiv, care este chimic similar cu stimulentul metamfetamina si halucinogenul mescalina.

Cauze si factori de risc

MDMA produce sentimente de energie crescuta, euforie, caldura emotionala, si distorsiuni în timp, perceptie, si experiente tactile. MDMA este administrat pe cale orala, de obicei, ca o capsula sau comprimat. MDMA poate produce confuzie, depresie, probleme de somn, pofta de droguri, si anxietate severa.

În plus, utilizatorii cronici de MDMA au rezultate mult mai slabe decât cei care nu folosesc pe anumite tipuri de sarcini cognitive sau de memorie, cu toate ca unele dintre aceste efecte pot fi din cauza utilizarii altor medicamente în combinatie cu MDMA. MDMA poate fi, de asemenea, periculos pentru starea generala de sanatate si, in cazuri rare, letale. Acestea includ cresteri ale ritmului cardiac si a tensiunii arteriale - care prezinta riscuri de interes in special pentru persoanele cu probleme circulatorii sau boli de inima - si alte simptome, cum ar fi tensiunea musculara, inclestarea dintilor, greata, vedere încetosata, lesin, si frisoane sau transpiratie. În doze mari, MDMA poate interfera cu abilitatea organismului de a regla temperatura.

Diagnostic si Tratament

Nu exista tratamente specifice pentru abuz MDMA si dependenta. Cele mai eficiente tratamente pentru abuzul de droguri si dependenta in general, sunt interventiile cognitiv-comportamentale, care sunt concepute pentru a ajuta la modificarea gândirii pacientului, asteptarilor, comportamentelelor legate de consumul de droguri si pentru a creste abilitasile în a face fata cu factorii de stres din viata.

...