Fibrilaţie atrială (bătăi neregulate ale inimii)


Piept | Cardiologie | Fibrilaţie atrială (bătăi neregulate ale inimii) (Disease)


Fibrilatia atriala reprezinta contractii rapide, necoordonate ale atriilor, camerele superioare ale inimii. Fibrilatia atriala este o aritmie frecventa ce apare in special la persoane invarsta. In mod normal bataile inimii sunt ritmice. In fibrilatia atriala semnale electrice anormale determina camerele superioare ale inimii, numite atrii, sa tremure sau sa fibrileze. O inima aflata in fibrilatie nu poate pompa tot atat de mult sange ca una normala.

Cauze si factori de risc

Cauzele posibile ale fibrilatie atriala includ: hipertensiune arteriala, infarct miocardic, valve anormale ale inimii, defecte cardiace congenitale, o glanda tiroida hiperactiva sau de alt dezechilibru metabolic, expunerea la stimulente, cum ar fi medicamente, cafeina sau tutun, sau alcool, sindrom de sinus bolnav, emfizem sau alte afectiuni pulmonare, chirurgie cardiaca precedenta, infectii virale, stres din cauza pneumoniei, chirurgie sau boli de alta natura, apnee de somn.

Factorii de risc pentru fibrilatie atriala includ: varsta, boli de inima, hipertensiune arteriala, alte afectiuni cronice, cum ar fi probleme cu glanda tiroida, apnee de somn, consumul de alcool si de istoricul familiei. Aceasta poate sa nu provoace nici un simptom, dar este adesea asociata cu palpitatii, lesin, dureri in piept, sau insuficienta cardiaca congestiva. Cei care nu au simptome de fibrilatie atriala pot prezenta, de asemenea: scaderea tensiunii arteriale, slabiciune, confuzie, ameteala sau dificultati de respiratie. Uneori, fibrilatia atriala poate duce la unele complicatii. Fibrilatia atriala creste riscul de accident vascular cerebral. O alta complicatie este insuficienta cardiaca.

Diagnostic si Tratament

Pentru a diagnostica fibrilatia atriala, teste care implica urmatoarele pot fi efectuate: Electrocardiograma (ECG), monitor Holter, eveniment recorder, Ecocardiografie, teste de sange, raze X.

Principalele obiective ale tratamentului sunt de a preveni instabilitatea circulatorie si accidentul vascular cerebral.

...