Sifilis cuaternar


General sau altele | Medicină de urgență | Sifilis cuaternar (Disease)


Descriere

Sifilisul cuaternar este fie neurosifilis sau cardiovascularsifilis, care urmeaza sa obliteranta endarteritis de vasorum Vasa a aortei. Acest lucru cauzeaza anevrism, în general, a aortei ascendente.

Multi ani, ar putea fi, de la sursa primara si de la orice manifestare active, anumite boli pot urma, nu direct sifilitic, dar depinde într-un fel, la otrava ei, si, prin urmare, afectiunile denumite parasifilitic, sunt ataxie locomotorie, general de paralizie, si epilepsie.

Cauze si factori de risc

Tabes si paralizia generala, sunt identice patogenic, si sunt doar aspecte diferite ale aceleiasi boli. Ambele sunt cauzate de sifilis, si apar cam în acelasi timp dupa infectare.

Diagnostic si Tratament

Pupila Argyll Robertson si limfocitoza lichidului cefalorahidian sunt comune pentru ambele. Aceste autoritati, de asemenea, spun ca leziunea primara în tabes si paralizie generala este aceeasi, fiind o distrofie a neuronilor, scleroza si îngrosarea membranelor fiind un rezultat secundar de degenerare.

Infectiile tardive au nevoie de penicilina IV pentru cel putin 10 de zile. În cazul în care pacientul este allergic, ceftriaxona poate fi folosita. Deasemenea, doxiciclina sau tetraciclina pot fi utilizate, pentru o durata mai lunga. Aceste tratamente pot opri progresia în continuare, dar nu în totalitate.

...