Erupţii cutanate


Piele | Dermatologie | Erupţii cutanate (Disease)


Eruptia este o modificare a pielii care afecteaza culoarea, aspectul sau textura. O eruptie poate fi localizata intr-o parte a corpului, sau afecteaza toate piele. Eruptia poate cauza schimabrea culorii piele, mancarime, pielea sa devina calda, accidentat, crapata, uscata, cu basici, umflata si poate cauza durere.

Prezenta unei eruptii cutanata poate ajuta semnele si simptomele asociate de diagnosticare a anumitor boli. De exemplu, eruptia cutanata in rujeola este eritematoasa, morbiliforma, eruptii maculopapulare, care incep la cateva zile dupa ce febra incepe. Se porneste de capul si se raspandeste in jos.

Cauze si factori de risc

Cauzele eruptiei sunt extrem de largi, ceea ce poate face evaluarea unei eruptii cutanate extrem de dificila. Eruptiile cutanate pot fi cauzate de o varietate de boli si conditii, cum ar fi infectia, inflamatia, reactie alergica, muscaturi de paraziti si insecte, si de procese autoimune.

Diagnostic si Tratament

O evaluare corecta de catre un specialist se poate face numai in contextul unui istoric aprofundat (Ce medicamente a luat pacientul? Care este ocupatia pacientului? Unde a fost pacientul) ?i examen fizic complet.

Tratamentele pentru eruptii cutanate variaza foarte mult. Diagnosticul trebuie sa ia in considerare lucruri cum ar fi aparitia de alte simptome, de la ce a fost pacientul expuse, ocupatie, precum si aparitia la membrii familiei. Diagnosticul poate confirma un numar mare de conditii.

Cele mai multe eruptii cutanate nu sunt periculoase pentru o persoana sau de persoanele din jur (cu exceptia cazului in care sunt parte a unei boli infectioase, cum ar fi varicela). Prin urmare, nu este nerezonabil, sa se trateze simptome cum ar fi senzatia de mancarime a pielii si / sau uscaciune pentru cateva zile pentru a vedea daca aceasta conditie devine mai blanda si dispare. Cai de atac fara prescriptie includ creme anti-mancarime care contin camfor, mentol, pramoxine si antihistaminice.

...