Muşcătură de şarpe cu clopoţei


General sau altele | Medicină de urgență | Muşcătură de şarpe cu clopoţei (Disease)


Descriere

Serpii cu clopotei sunt un grup de serpi veninosi din genurile Crotalus si Sistrurus de subfamilie Crotalinae (vipere PIT). Exista 32 de specii cunoscute de sarpe cu clopotei, cu intre 65-70 subspecii, toate native pentru America, variind de la sudul Albertei si sudul British Columbia din Canada la Argentina Centrala.

Cauze si factori de risc

Toti serpii cu clopotei poseda un set de colti cu care se injecteaza cantitati mari de venin hemotoxic. Veninul circula prin vasele de sange, distruge tesuturile si provoaca umflare, sângerare interna, si durere intensa. Unele specii, cum ar fi Rattlesnake Mojave, poseda în plus o componenta neurotoxica, în veninul lor, care provoaca paralizie si alte simptome nervoase.

Amenintarea de venin, publicizata prin tremur puternic al noisemaker’ului titular la sfârsitul cozii lor, descurajeaza multi pradatori. Cu toate acestea, serpii cu clopotei cad prada ulii, nevastuici, sarpelui rege, si o varietate de alte specii. Muscaturile de sarpe cu clopotei sunt principala cauza a leziunilor muscaturilor de sarpe în America de Nord, si determina aproximativ 82% din decese. Cu toate acestea, serpii cu clopotei musca rareori cu exceptia cazului provocat sau amenintat; si, daca este tratata prompt, muscaturile sunt rareori fatale.

Diagnostic si Tratament

Muscaturile de sarpe pot fi mortale. Este important de a reactiona rapid la muscaturile. Daca serviciile medicale de urgenta pot ajunge, cere ajutor prin intermediul serviciilor de urgenta. Daca este într-o zona de la distanta, obtinerea de îngrijire medicala pentru victima este vitala.

...