Abces rectal (acumulare de puroi)


Abdomen | Gastroenterologie | Abces rectal (acumulare de puroi) (Disease)


Semnele si simptomele abceselor rectale includ: umflarea dureroasa în anus, umflatura rosie, puroi acumulat in umflatura, temperatura si febra, cu tranzit intestinal.

Cauze si factori de risc

Abcesul rectal este cauzat de o infectie bacteriana. Pe masura ce organismul încearca sa combata bacteria, se colecteaza corpusculi albi si fluide. Aceatea formeaza puroiul. Abcesele rectale se pot forma aproape de deschidere sau sa fie mult mai mari, pâna în rect.

Unii oameni sunt mai expusi riscului de a dezvolta un abces rectal. Ei sunt, de oameni cu boli inflamatorii intestinale, cum ar fi boala Crohn, oameni care fac sex anal regulat, persoanele cu diabet zaharat, persoanele care au un sistem imunitar slabit, icluzand persoanele cu HIV, oameni ce iau anumite tipuri de medicamente, ca urmare a transplantului de maduva osoasa, vârstnici si persoane foarte tineri.

Diagnostic si Tratament

Uneori, chirurgia fistula poate fi efectuata în acelasi timp ca si chirurgia abcesului. Cu toate acestea, de multe ori se dezvolta fistule de la patru pâna la sase saptamâni dupa ce un abces este drenat. Uneori, o fistula poate sa apara, luni sau chiar ani mai târziu. Deci, chirurgia fistulara este de obicei o procedura separata, care poate fi efectuata in ambulatoriu sau cu o internare pe perioada scurta.

Dupa operatia abcesului sau fistulei, disconfortul este de obicei usor si poate fi controlat cu medicamente pentru durere. Oamenii se pot astepta sa piarda doar o perioada minima de la locul de munca sau de la scoala.

Oamenii sunt, de obicei, sfatuiti sa înmoaie zona afectata in bai de sezut cu apa calda de trei sau patru ori pe zi. Laxativele pot fi recomandate pentru a usura disconfortul tranzitului intestinal. Unele persoane pot fi sfatuie sa poarte un tampon de tifon sau mini-pad-ul pentru a preveni murdarirea hainelor de la drenaj.

...