Cancer rectal (tumoră)


Abdomen | Oncologie | Cancer rectal (tumoră) (Disease)


Descriere

Rectul este partea de jos a colonului, care se conecteaza la intestinul gros anus. Functia rectul lui principal este de a stoca scaun format în curs de pregatire pentru evacuare. Cancerul rectal este cancerul de colon localizat în rect. Cum ar fi cancerul de colon, prognosticul si tratamentul cancerului rectal depinde de cât de profund cancerul a invadat peretele rectal si nodulii limfatici din jur.

Cu toate acestea, desi rect este parte a colonului, rectului locatia în pelvis prezinta provocari suplimentare în tratamentul în comparatie cu cancer de colon. Aceste si alte simptome pot fi cauzate de cancer rectal. Alte conditii pot cauza aceleasi simptome. Un medic ar trebui sa fie consultat în cazul în care oricare dintre urmatoarele probleme apar: o schimbare a tranzitului intestinal, diaree, constipatie, senzatie de faptul ca intestinul nu se goleste in totalitate, scaune care sunt mai mici sau au o forma diferita decât de obicei, din sânge (fie rosu aprins sau foarte întunecat) în scaun, disconfort general abdominal (dureri frecvente de gaze, balonare, satietate, sau crampe), modificarea poftei de mâncare, scadere în greutate fara nici un motiv cunoscut, simt foarte obosit.

Cauze si factori de risc

Cancerul rectal de obicei se dezvolta pe mai multi ani, în primul rând în crestere ca o crestere precanceroase numit un polip. Unele polipi au capacitatea de a transforma în cancer si încep sa creasca si sa penetreze peretele rectului.

Cauza reala a cancerului rectal este unclear. However, urmatoarele sunt factori de risc pentru dezvoltarea cancerului rectal: cresterea vârstei, fumatul, istoricul familial de cancer de colon sau rectal, ridicat de grasimi dieta si / sau o dieta cea mai mare parte din surse animale, personal sau antecedente familiale de polipi sau cancer colorectal.

Diagnostic si Tratament

O colonoscopie si o biopsie poate confirma diagnosticul. Testele imagistice si de sânge poate ajuta la determinarea gradului de boala.

Indepartarea chirurgicala a unei tumori este piatra de temelie a tratamentului curativ pentru cancer rectal localizat. În plus fata de îndepartarea tumorii rectale, eliminarea grasimii si a ganglionilor limfatici în zona unei tumori rectale este, de asemenea, necesara pentru a minimiza sansa ca orice celulele canceroase ar putea fi lasat în urma.

...