Ulcer rectal


Abdomen | Gastroenterologie | Ulcer rectal (Disease)


Descriere

Sindromul solitar ulcer rectal (SRUS) este o tulburare rara de defaecation care are constatari histologice tipice. Acest sindrom frecvent prezinta cu sângerare pe rect (BPR), în asociere cu alte simptome cum ar fi dureri abdominale, trecerea de mucus, strecurat la defaecation si sentimentul de evacuare incompleta.

O istorie de evacuare manuala poate fi determinat prin chestionarea directa. Cu exceptia cazului în a recunoscut, diagnosticul poate fi amânata si sa fie confundat cu non-specifice ulcer, boli intestinale inflamatorii sau neoplasme. Acest lucru poate duce la un tratament inadecvat fiind dat. Cu toate acestea, în ciuda unui diagnostic corect, rezultatul poate fi nesatisfacator, ceea ce duce la non-vindecarea leziunilor rectale a si persistenta simptomelor.

Persistenta simptomelor, cum ar fi BPR este comuna si poate fi dureros pentru pacienti.

Numele sindromului este înselatoare, deoarece pacientii pot prezenta de multe ori cu leziuni care nu sunt nici solitar, nici ulcerata. Leziunile sunt localizate în peretele rectal anterior în termen de 10 cm de marginea anala, în majoritatea pacientilor. Rezultatele endoscopice si radiologice variaza în functie si pot include ulceratii ale mucoasei, polipoide si leziuni în masa (care mimeaza cancer rectal), sau pur si simplu eritem.

Cauze si factori de risc

Nu este întotdeauna clar ce cauzeaza sindromul solitar ulcer rectal. Medicii cred stres sau ranire a rectului poate provoca ulcere rectale, pentru a forma.

Exemple de situatii care ar putea rani rect includ: încercarile de a elimina manual scaun afectate, constipatie sau scaun afectate, actul sexual anal, invaginatie, care apare atunci cand o parte a intestinului aluneca într-o alta parte radioterapie, utilizate pentru tratarea cancerului la nivelul abdomenului sau pelvisului , prolaps rectal, care apare atunci când iese din rect anus, strecurat in timpul tranzitului intestinal, utilizarea de supozitoare ergotamina, un anti-migrena tratament, înasprirea necoordonat a muschilor pelvieni, care incetineste fluxul de sange la rect.

Diagnostic si Tratament

Actuale de tratament include utilizarea de agenti de incarcare, laxative, sucralfat, intestinului recalificare, cu sau fara biofeedback si interventii chirurgicale. Cu toate acestea, terapiile disponibile in prezent au limitari majore.

...