Sindromul Reiter (artrită reactivă)


General sau altele | Reumatologie | Sindromul Reiter (artrită reactivă) (Disease)


Descriere

Artrita reactiva (sindromul Reiter sau artrita Reiter), este clasificata ca o conditie autoimuna, care se dezvolta ca raspuns la o infectie într-o alta parte a corpului (cross-reactivitate). Venind în contact cu bacteriile si dezvolta o infectie poate declansa boala.

Sindromul Reiter are simptome similare cu diverse alte conditii colectiv cunoscut sub numele de artrita. De timp pacientul prezinta cu simptome de multe ori, infectia de declansare a fost vindecate sau este in remisie, în cazurile cronice, facând astfel determinarea cauzei initiale dificila.

Triada de simptome: o artrita inflamatorie a articulatiilor mari, inclusiv de obicei genunchi si spate (ca urmare a implicarii în comun sacroiliace), inflamatie a ochilor în forma de conjunctivita sau uveita, uretrite si cervicite la barbati sau la femei. Pacientii pot prezenta, de asemenea, cu leziuni cutaneo-mucoase, precum si psoriazis-ca leziuni ale pielii, cum ar fi balantita circinate, si blennorrhagica keratoderma. Enthesitis poate implica tendonul lui Ahile ducand la dureri de calcâi.

Nu toate persoanele afectate au toate manifestarile, si definitia formala a bolii este aparitia altfel inexplicabile non-infectioase artrita inflamatorie combinate cu uretrita la barbati, sau cervicita la femei.

Cauze si factori de risc

Artrita reactiva mai frecvent greve persoanelor cu vârsta de 20-40 ani de varsta, este mai frecventa la barbati decat la femei, si mai frecvent decât în alb la persoanele de culoare. Acest lucru este din cauza de înalta frecventa de gena HLA-B27 în populatia alba. Pacientii cu HIV au un risc crescut de a dezvolta artrita reactiva, de asemenea.

Diagnostic si Tratament

Obiectivul tratamentului este de a reduce durerea si inflamatia articulara, preveni sau reduce cantitatea de daune in comun, si de a restabili functia de articulatiilor deteriorate. Tratamentul include medicamente, odihna, protectia comuna, si exercitii de speciale.

Cele mai frecvente medicamente folosite sunt non-steroidale anti-inflamatoare nesteroidiene (AINS), cum ar fi indometacin, diclofenac, tolmetin, sulindac sau fenilbutazona. În cazurile severe, antagonisti ai acid folic, cum ar fi metotrexat poate reduce inflamatia în comun.

În plus fata de medicamente, atele pot fi prescrise pentru a limita libera, deoarece acest lucru protejeaza articulatiile. Exercitii speciale sunt recomandate pentru a mentine puterea musculare si de a creste gama de miscare.

Uretrita, prostatita si cervicita poate merge departe pe cont propriu sau pot avea nevoie de tratament cu antibiotice, cum ar fi tetraciclina. Irita Conjunctivita,, sau uveita sunt adesea tratate cu picaturi pentru ochi baza de prescriptie medicala. Leziuni ale pielii pot fi tratate cu o crema baza de prescriptie medicala.

...