Malformaţii arterio-venoase renale


Pelvis/Bazin | Urologie | Malformaţii arterio-venoase renale (Disease)


Descriere

Renala malformatii arterio-venoase este o comunicare anormala intre sistemele de arterious si venos. Aceste malformatii poate fi congenitala sau dobândita (de multe ori prin intermediul iatrogenice). Dobândite anomalii renale arterio-venoase sunt adesea numite fistule arteriovenoase renale. Renala arteriovenoase malformatii (AVM) se refera de obicei la tipul de malformatie congenitala.

Cauze si factori de risc

Etiologia AVMS congenitale este de obicei necunoscut, si unul pentru cei dobândite pot fi traumatisme (biopsie renala si în timpul ureteroscopy), o biopsie renala percutana sau spontane. Pacientii cu AVMS au brut hematurie, colica renala din cauza unui cheag de sânge obstructionarea si un numar important are hipertensiune arteriala.

Cardiomegalie, insuficienta cardiaca congestiva (ICC), sau ambele, de asemenea, pot fi prezente în rândul pacientilor evaluati pentru malformatii arterio-venoase (AVMS renale). Rar, un pacient poate prezenta cu hipotensiune arteriala la hemoragie cauzata de o malformatie arterio-venoase (AVM). Acest lucru a fost descris în setarile de numeroase, inclusiv în timpul sarcinii.

Diagnostic si Tratament

Managementul AVM ar trebui sa se bazeze pe cauza si simptome asociate. Cele mai multe AVMS congenitale sunt mici si simptomatic, si aproape spontan.

Interventia terapeutica este indicata pentru pacientii care au AVMS simptomatice care se prezinta cu hematurie microscopica persistenta, hematurie masiv, sau ruptura sincer de AVM. În nefrectomie trecut, partiale sau totale si procedurile arteriale reconstructiv au fost cele mai frecvente metode de tratare a AVM simptomatice. Cu toate acestea, embolizarea transcatheter arteriographically regia a câstigat acum de acceptare larga pentru tratamentul ambelor AVMS congenitale si dobândite.

...