Infarct renal (moartea rinichilor)

Pelvis/Bazin | Urologie | Infarct renal (moartea rinichilor) (Disease)


Infarctul renal apare de obicei la pacientii cu ateroscleroza severa sau boli de inima sau rar, in asociere cu boli autoimune. Starea de hipercoagulabilitate poate contribui la ocluzii vasculare. Prezenta de infarct renal este, de obicei, confundata cu nefrolitiaza si diagnosticul este deseori intarziata sau pierdut.

Cauze si factori de risc

Un infarct renal rezulta de la intrerupere a fluxului sanguin la rinichi. Un infarct renal poate rezulta dintr-o serie de cauze si trebuie sa fie distins de nephronia lobara si tumorile renale. Cauzele de infarct renale includ: tromboembolism (cel mai frecvent), disectia aortica, disectie de artera renala, displazie fibromusculara (FA), traume, iatrogena. Arteriotromboza locala renala poate fi spontana sau datorita unei traume.

Diagnostic si Tratament

Infarctul renal este de multe ori diagnosticat cu intarziere. Motivul este faptul ca simptomele sunt non-specifice. Pacientii au adesea dureri abdominale sau in flanc. Diagnosticul de infarct renal este sugerat de o valoare crescuta de LDH. Diagnosticul in sine este de obicei realizat cu o tomografie computerizata.

Tratamentul depinde de cauza infarctului. In mai mult de 90% din cazuri, embolia vine din inima, atunci tratamentul specific va stopa embolizarea suplimentare. Alte cauze, cum ar fi lupus eritematos sau boala anti-fosfolipide au nevoie de steroizi si terapie anticoagulanta. In cazurile idiopatice, embolectomia chirurgicala poate fi o optiune buna. Tratamentul trombolitic intra-arterial a fost incercat cu succes.

...You can connect with us directly at anytime

You can connect with us through any social network (LinkedIn, Facebook, X/Twitter) - or else Easy & Quick way to connect via email us at « contact@iValueHealth.NET ».