Virusul sincitial respirator (VSR)


Piept | Pneumologie | Virusul sincitial respirator (VSR) (Disease)


Descriere

Virusul sincitial respirator (VSR) este un virus foarte comun, care duce la raceli usoare si simptome usoare, la adulti si copii mai mari sanatosi. Acesta poate fi mult mai grava la copiii mici, în special la copiii din anumite grupuri cu risc ridicat.

Simptomele variaza si difera cu vârsta. Ele apar de obicei la 4 - 6 zile dupa ce au venit în contact cu virusul. Copiii mai mari au, de obicei, doar usoare, simptome asemanatoare gripei, cum ar fi tuse, nas înfundat, sau subfebrilitate. Copiii sub vârsta de 1 an pot avea simptome mai severe si de multe ori au mai multe probleme de respiratie. În general, simptomele includ VSR: culoarea pielii siniliu din cauza lipsei de oxigen (cianoza), dificultati de respiratie sau respiratie greoaie, tuse, tuse ragusita (adesea descris ca o tuse ca un latrat ), febra, evazarea nazala, respiratie rapida (tahipnee) , dificultati de respiratie, nas înfundat, respiratie suieratoare.

Cauze si factori de risc

Un virus provoaca o infectia cu VSR. Ca un virus de raceala, VSR ataca nasul, ochii, gâtul, si plamânii. Acesta se raspandeste ca o raceala, atunci când o persoana tuseste sau imparte mancare, stranuta, sau actiuni sau drinks. There sunt multe tipuri de VSR, astfel încât corpul tau nu devine imun la aceasta. Cei mai multi copii cu infectii cu RSV sunt pe drumul lor spre recuperare în aproximativ o saptamâna, si aproape complet recuperati. Aproape toti copiii sunt infectati cu VSR cel putin o data pana la vârsta de 2 ani, si o reaparitie a infectiei pe tot parcursul vietii este comuna. Pe masura ce copilul creste, infectii cu RSV devin mai putin grave decât atunci când erau copii si sunt, de obicei, greu de distins de o raceala.

Aceste infectii poate aduce astm bronsic si alte afectiuni cronice respiratorii mai grave. Sugarii cu boli cardiace congenitale pot avea un caz mai sever de VSR. Unii copii vor necesita spitalizare, si putini vor avea nevoie de terapie intensiva.

Diagnostic si Tratament

Tratamentul pentru virusul sincitial respirator implica, în general, auto-ingrijire masuri pentru a face copilul mai confortabil (tratament de sustinere). Dar, în cazuri severe, spitalizare poate fi necesara.

...