Hiperactivitate cu deficit de atenţie (ADHD)


Cap | Neurologie | Hiperactivitate cu deficit de atenţie (ADHD) (Disease)


ADHD este o tulburare de comportament, in care un copil are in mod constant un nivel ridicat de activitate si / sau dificultatea de participarea la sarcini. ADHD este, de asemenea, uneori, cunoscut sub numele de tulburare hiperkinetica. ADHD este tulburarea psihiatrica cea mai frecvent studiata si diagnosticata la copii; este mai frecventa la baieti si nu ar trebui sa fie confundata cu comportamentul galagios normal al unui copil sanatos. Adolescentii si adultii cu ADHD au tendinta de a dezvolta mecanisme de coping pentru a compensa pentru unele sau toate deficiente lor.

Simptomele de ADHD sunt deosebit de dificil sa se defineasca. Simptomele de ADHD se dezvolta in copilaria timpurie, de obicei, cu varste cuprinse intre 3 si 7, si pot include: incapacitatea de a termina sarcini; atentie de scurta durata si incapacitatea de a se concentra in clasa; dificultate in urmarea instructiunilor; tendinta de a vorbi excesiv si frecvent intreruperea altora; dificultatea de asteptare sau de a lua pe rand, incapacitatea de a se juca in liniste singur; impulsivitate fizica. Simptomele pot persista pana la varsta adulta la jumatate din copiii diagnosticati cu ADHD.

Cauze si factori de risc

Cauzele specifice ale ADHD nu sunt cunoscute. Exista, totusi, o serie de factori care pot contribui la, sau exacerba ADHD. Acestea includ genetica, dieta si mediile sociale si fizice. ADHD are trei subtipuri: predominant hiperactiv-impulsiv, predominant neatent si combinate hiperactiv-impulsiv si neatent.

Diagnostic si Tratament

ADHD este diagnosticat printr-o evaluare psihiatrica, pentru a exclude alte cauze posibile sau comorbiditati, examen fizic, imagini radiologice, precum si teste de laborator pot fi folosite.

Metode de tratament implica de multe ori o combinatie de modificare a comportamentului, a stilul de viata, consiliere, si medicatie.

...