Rabdomioliză (febră musculară severă)

General sau altele | Ortopedie | Rabdomioliză (febră musculară severă) (Disease)


Descriere

Rabdomioliza este o afectiune in care tesutul deteriorat al musculaturii scheletice se descompune rapid. Produsele de descompunere a celulelor musculare afectate sunt eliberate in sange, unele dintre acestea, cum ar fi mioglobina proteina, sunt nocive pentru rinichi si poate duce la insuficienta renala.

Cauze si factori de risc

Unele cauze comune ale daunei musculare ca urmare a rabdomiolizei includ: traumatisme majore contondente, electrocutare, lovituri de fulger, arsuri majore, imobilizare prelungita (de exemplu, pacientii care au fost situati într-o singura pozitie pentru o perioada prelungita de timp, ca urmare a unei invalidante accidente vasculare cerebrale, alcool sau supradoze de droguri, sau cei care au ramas inconstienti pentru o perioada prelungita de timp pentru alte motive), exercitarea excesiva, de exemplu, un maraton sau ridicarea de greutati excesive, pacientii din status epilepticus, în care sechestru dureazapentru o perioada prelungita de timp si muschii se contracta involuntar, reactii distonice ce provoaca muschii la spasm, iar daca este lasata netratata poate deteriora muschii, medicamente care scad colesterolul de exemplu, statine prescrise pentru a trata nivelul ridicat de colesterol.

Diagnostic si Tratament

Tratamentul este destinat pentru a trata socul pacientului, si sa pastreze functia renala. De obicei, salinele fluide IV sunt oferite cu generozitate. Între 6 si 12 litri pe o perioada de 24 de ore este intervalul recomandat. Nivelurile de electrolit sunt, de obicei anormale in stadii incipiente de rabdomioliza. De asemenea, nivelurile de calciu tind sa fie scazute initial. Cu toate acestea, asa cum pacientul se îmbunatateste, calciul este eliberat în pacient, si poate sa apara hipercalcemie.

...You can connect with us directly at anytime

You can connect with us through any social network (LinkedIn, Facebook, X/Twitter) - or else Easy & Quick way to connect via email us at « contact@iValueHealth.NET ».