Febră reumatică

General sau altele | Cardiologie | Febră reumatică (Disease)


Descriere

Febra reumatice este o boala inflamatorie care poate dezvolta ca o complicatie a unei infectii Streptococcus, cum ar fi amigdalita streptococica sau scarlatina (cauzate de Streptococcus pyogenes sau de grup A Streptococcus beta-hemolitic). În cazul în care nu se dezvolta, se va face, de obicei, astfel încât doua-trei saptamâni dupa ce Grupul de o infectie streptococica.

Cauze si factori de risc

Febra reumatice este comuna în întreaga lume si este responsabil pentru multe cazuri de valve cardiace afectate.

Febra reumatica poate aparea la orice varsta, dar afecteaza in primul rand copiii de la 5 ani la 15 ani.

Diagnostic si Tratament

În plus fata de infectia cu streptococ anterioara (de exemplu cultura gât pozitive, în crestere ASO titru), diagnosticul de febra reumatica necesita prezenta a 2 criterii majore Jones sau 1 majore plus 2 criterii minore Jones.

Criteriile majore Jones se numara: cardita, poliartrita (artrita în doua sau mai multe articulatii), coree, eritem marginatum (eruptie pe piele), noduli subcutanate. Minore criterii Jones includ: artralgii, febra, febra reumatica sau anterior boli de inima reumatice, rezultatele de laborator, inclusiv rata ridicata de sedimentare a hematiilor, crescute proteinei C-reactive, ridicat de celule albe din sânge, prelungit intervalului PR pe o electrocardiograma (EKG) (o pauza înactivitatea electrica).

Tratamentul reumatismul articular acut este orientata spre reducerea inflamatiei cu medicamente anti-inflamatorii, cum ar fi aspirina sau corticosteroizi. Persoanele cu culturi pozitive pentru strep gât ar trebui sa fie, de asemenea, tratate cu antibiotice. Nother piatra de temelie important in tratarea reumatismului articular acut include utilizarea continua a doze mici de antibiotice (cum ar fi penicilina, sulfadiazina, sau eritromicina), pentru a preveni repetarea.

...You can connect with us directly at anytime

You can connect with us through any social network (LinkedIn, Facebook, X/Twitter) - or else Easy & Quick way to connect via email us at « contact@iValueHealth.NET ».