Fractură de coaste


Piept | Ortopedie | Fractură de coaste (Disease)


O fractura de coaste este o fisura sau ruptura intr-una din coaste. O fisura in tesutul gros (cartilaj), care conecteaza coastele la stern poate fi numita, de asemenea, o coasta fracturata, chiar daca osul in sine nu este rupt. O coasta fracturata poate provoca: durere usoara pana la severa, dureri in zona ranita, durere la respiratie, durere in jurul fracturii la presiune pe stern.

Cauze si factori de risc

Fracturile costale sunt simple prejudicii suferite in urma celor mai frecvente traumatisme toracice, reprezentand mai mult de jumatate din leziunile toracice de la traumatisme nonpenetrante. Aproximativ 10% dintre toti pacientii internati in urma traumatismelor toracice au una sau mai multe fracturi costale.

Diagnostic si Tratament

Aceste fracturi sunt rareori periculoase, dar pot fi un marker extern al prejudiciului mai sever visceral in interiorul abdomenului si pieptului. In cele mai multe cazuri, coastele rupte se vindeca de la sine in una sau doua luni. Controlul durerii este important, astfel incat sa puteti continua sa respirati adanc si pentru a evita complicatiile pulmonare, cum ar fi pneumonia.

...