Pneumonie atipică (infecţie a plămânului)


Piept | Pneumologie | Pneumonie atipică (infecţie a plămânului) (Disease)


Descriere

Pneumonie atipica, de asemenea, cunoscut sub numele de pneumonie mersul pe jos este o pneumonie cauzata de alti factori decât agentii patogeni traditionale, precum si cu o prezentare clinica incompatibila cu pneumonie tipic.

Cele mai frecvente simptome de pneumonie sunt: frisoane, tuse (cu pneumonie Legionella, s-ar putea tuse pâna mucus sângeroase), febra, care poate fi usoara sau de mare; dificultati de respiratie, care poate avea loc numai atunci când urca scarile. Alte simptome includ: dureri în piept care se înrautateste atunci când respiri profund sau tuse, confuzie, mai ales la persoanele in varsta sau la cei cu pneumonie Legionella, dureri de cap, pierderea poftei de mâncare, consum redus de energie, si de oboseala; dureri musculare si rigiditate articulara, transpiratie si piele rece si umeda .

Simptome mai putin frecvente includ: diaree, mai ales cu pneumonie Legionella, dureri ale urechii, forfetare gât, eruptii cutanate, dureri în gât, cu pneumonie Mycoplasma. Persoanele cu pneumonie suspectata ar trebui sa aiba o evaluare completa medicala.

Cauze si factori de risc

Pneumonie atipica poate fi cauzata de o varietate de microorganisme, inclusiv Legionella pneumophila, Mycoplasma pneumoniae, si pneumoniae Chlamydophila. Pneumonie atipica poate avea, de asemenea, o cauza fungice, protozoare sau virale.

Complicatie ce poate aparea: infectii ale creierului si ale sistemului nervos, cum ar fi meningita, mielita, si encefalita, anemie hemolitica si leziuni pulmonare severe.

Diagnostic si Tratament

În functie de severitatea bolii, testele pot fi efectuate, inclusiv: piept x-ray; hemograma completa, culturi de sânge, teste de sânge pentru a identifica bacteriile.

Bronhoscopia (rareori necesare); scanare CT de la piept; pulmonar biopsie deschis, dar face numai în boli foarte grave atunci când diagnosticul nu pot fi facute din alte surse si cultura de sputa. Teste de urina sau un tampon de gat pot fi, de asemenea, de facut. Pentru tratamentul de pneumonie, este important sa stiti exact organismul de cauzalitate.

...