Infecţii Rickettsia


General sau altele | Medicină generală | Infecţii Rickettsia (Disease)


Rickettsii cuprinde un grup de microorganisme care ocupa o pozitie filogenetica intre bacterii si virusi. Rickettsii sunt o colectie destul de diversa de organisme cu mai multe diferente, ceea ce interzice descrierea lor ca un grup omogen singur. O caracteristica generala a rickettsii este ca mamiferele si artropodele sunt gazde naturale. Rickettsii sunt de obicei transmise la om prin artropode.

Cauze si factori de risc

Pe masura ce boala severa Rickettsia progreseaza, de obicei, oamenii experimenteaza confuzie si slabiciune severa, de multe ori cu tuse, dificultati de respiratie, si, uneori, varsaturi si diaree. La unele persoane, se extinde ficatul sau splina, rinichii sunt disfunctionali si presiunea arteriala scade periculos. Moartea poate rezulta.

Diagnostic si Tratament

Nu exista vaccinuri sau medicamente disponibile pentru prevenirea infectiilor Rickettsia. Antibioticele nu sunt recomandate pentru profilaxia bolilor Rickettsia si nu trebuie prescrise la persoanele asimptomatice expuse la capuse. Cea mai buna prevenire este de a reduce la minimum expunerea la artropode infectioase (in special paduchi, purici, capuse, acarieni) si rezervoarelor de animale, in special caini si pisici, atunci cand calatoresc in zone endemice.

...