Sindromul de impingement al coafei rotatorilor


Umăr | Ortopedie | Sindromul de impingement al coafei rotatorilor (Disease)


Descriere

Injuriul bandei rotatoare este o leziune la oricare dintre cei patru muschi banta rotatori din umar.

Cauze si factori de risc

Acest lucru tinde sa se întâmple, ca urmare a unei miscari bruste, puternice. Acest lucru ar putea include o mâna întinsa la viteza, o tractiune brusca cu zbaturi în caiac-canoe, sau in urma unei aruncari puternice.

Aceasta degenerare apare in mod natural pe masura ce imbatranim. Aceste situatii sunt mai frecvente în bratul dominant.

Diagnostic si Tratament

La pacientii aflati in stadiul I, tratamentul conservator este adesea suficient. Tratamentul conservator presupune odihna si oprirea activitatii ofensatoare. Acesta poate implica, de asemenea, terapia fizica prelungita. Modificarile de sport si locuri de munca pot fi benefice. Medicamentele anti-inflamatorii si tratamentele de gheata pot ameliora durerea. Pachete de gheata aplicate pentru 20 de minute de trei ori pe zi poate ajuta

Pacientii cu stadiul II, pot solicita un program formal de terapie fizica. Intinderile izometrice sunt utile in restaurarea gamei de miscare. Exercitiile izotonice sunt de preferat pentru exercitii de greutate variabila. Astfel, exercitiile de umeri ar trebui facute cu o greutate fixa, mai degraba decât cu o greutate variabila, cum ar fi o banda de cauciuc.

...