Supradoza de alcool pentru frectie (izopropilic)


General sau altele | Medicină de urgență | Supradoza de alcool pentru frectie (izopropilic) (Disease)


Alcoolul izopropilic (izopropanol, 2-propanol, propan-2-ol), este frecvent folosit ca un dezinfectant, antigel, si solvent, si cuprinde de obicei 70 la suta din alcoolul pentru frctii. Alcool pentru frectii a devenit un termen general nespecific, fie pentru alcool izopropilic (izopropanol) sau alcool etilic (etanol) din produse cu alcool pentru frectii.

Etichetele produselor pentru alcoolul pentru frectii includ o serie de avertismente cu specificatii chimice, inclusiv pericole de inflamabilitate si destinatia sa numai ca un antiseptic actual, si nu pentru rani interne sau de consum. Acesta ar trebui sa fie utilizat intr-o zona bine ventilata din cauza pericolelor de inhalare.

Ca si etanolul, mecanismul exact de actiune al alcoolului izopropilic in sistemul nervos central (SNC), ramane incert. Modificari in fluiditatea membranei si / sau functia, si interactiunile cu receptori neurotransmitatori, se crede ca explica efectele SNC ale alcoolului si altor hidrocarburi simple.

Cauze si factori de risc

Otravirea poate sa apara de la ingestie, prin inhalare, sau consumul de alcool pentru frectie. Fatalitate de la toxicitatea alcoolului izopropilic izolat este rara, dar poate rezulta din prejudiciu ca urmare a efectelor starii de ebrietate, cum ar fi coma netratata cu compromiterea cailor aeriene, sau mai rar, efecte cardiovasculare si soc dupa ingestia masiva. Alcoolul izopropilic este un agent sedativ-hipnotic al carui toxicitate se aseamana mult cu cea a etanolului, cu care imparte similitudine structurala puternica.

Diagnosticul si tratamentul

Tratamentul este de sustinere si depinde de severitatea intoxicatiei, dar poate include: fluide intravenoase, si sprijin de respiratie. Un inhibitor de pompa de protoni si / sau blocanti ai receptorilor de histamina H2 pot fi administrati pentru sangerare gastro-intestinala superioara.

...