Rubeolă (pojar german)


General sau altele | Medicină generală | Rubeolă (pojar german) (Disease)


descriere

Rubeola - cunoscuta sub numele de pojar german sau pojarul de 3 zile - este o infectie care afecteaza in primul rand pielea si ganglionii limfatici.

La copii infectia cu rubeola este, de obicei, fie asimptomatica sau cu simptome usoare constitutionale însotite de o eruptie evanescenta, care este de multe ori ratata. La adulti, infectia este, în general, însotita de o boala, desi acesta este probabil sa fie usoara.

Cauze si factori de risc

Aceasta este cauzata de virusul rubeolei (nu acelasi virus care cauzeaza pojarul), care de obicei este transmisa prin picaturi din nas sau gât pe care altii respira in urma stranutului. Acesta poate, de asemenea, trece prin fluxul sanguin al femei insarcinate pentru a infecta copilul ei nenascut. Virusul rubeolic apartine genului rubivirus a familiei Togaviridae, pentru care numai oamenii sunt aparent gazda.

Rubeola este o invaluita intr-un virus cu ARN singur-catenar, care este relativ fragil, se multiplica si se transmite de la tractul respirator al persoanelor infectate. Câstigurile virusului accesul la sange duce la diseminarea pe scara larga de-a lungul corpului. La femeile gravide, rubeola poate infecta placenta duce la infectii fetale, cu diferite grade de deteriorare fetala.

Diagnostic si Tratament

Rubeola nu pot fi tratate cu antibiotice, deoarece acestea nu functioneaza împotriva infectiilor virale. Daca nu exista complicatii, rubeola se va rezolva de la sine.

Orice femeie gravida care a fost expus la rubeola trebuie sa contacteze medicul obstetrician imediat. Rubeola este de obicei usoara în copii, care de multe ori pot fi îngrijite la domiciliu.

Pentru a scapa de disconfortul minor, puteti da copilului dumneavoastra paracetamol sau ibuprofen. Aspirina nu ar trebui sa se acorde unui copil cu o boala virala, deoarece o astfel de utilizare a fost asociat cu dezvoltarea sindromului Reye, care poate duce la insuficienta hepatica si deces. ...